resonemang

Jag är en periodmänniska, är inte vi alla det?
Tankar, tankar, tankar snurrar. Frågor jag inte har svar på.
Just nu längtar jag till stranden i israel. Där jag kan få sitta själv, se på solnedgången, be, fundera, prata ostört med min Herre och skapare.
Kanske man alltid tänker så - det blir bättre sen. Men jag vet att min resa kan bli en så sjukt bra tid att bara få tänka, och vara själv.
Mina tankar om resan för några månader sen är inte alls som de jag har nu. Då tänkte jag att jag ska dit, leva livet testa nya grejjer och allt det där. Och självklart vill jag ha en sådan resa, men jag vill ha något djupare. Jag vill ta tillfället i akt och bara stanna upp i livet. Tänka.
frågor som "hur vill jag leva mitt liv", "vem vill jag vara om X antal år", "vad vill jag uppnå" osv. är trots sin klyschighet frågor man bör ha svar på. Ett någorlunda svar, en riktlinje.

Jag har gått i djupa tankar på senaste.. kanske mycket tack vare en viss. Men idag vaknade jag, med så sjukt många frågor.
Jesus, led mig till sanningen - inte till det jag vill höra.

- M<3

rätt sida

Jag vaknade idag och insåg att, jag har en i princip ny garderob. Härligt!
fast det förde mig till nästa tanke - vad ska jag ha på mig ikväll? ska jag vara snygg, mindre snygg? Åh, blir snart ett sms till jossa..
Varför jag klockan halv ett sitter o funderar på kvällens outfit är för att jag jobbar idag, och sen är det stressigt värre in till martyrion. Åh, längtar ändå!

Snart är detta året över och snart åker jag till israel. Jag kanske inte bara åker, jag kanske rent av flyttar dit om jag vill! Yey!
spara nu malin, spara..

Detta är iaf morgonens bästa:


- M<3

ledig

Åh, jag blir alldeles matt av allt tänkande. Tankar, borden och måsten som slår mot hjärnan.
Kan jag inte bara få stänga av?
Nåväl, livet är väl inte menat att vara så.

Har shoppat idag igen (: denna gången med Joss på gränby. Rean i år var förvånandsvärt bra! Jag är mycket nöjd, och har köpt lite väl mycket men ändå, det är bra saker till israel!

Hemmakväll ikväll ser det ut som, vilket är mycket skönt, spa, läsa bok, kanske se en mysig film, sen hopp i säng i en skaplig tid (:

- M<3

spec..

Idag har jag ett udda humör. Glad, som vanligt, men fantastiskt bitsk, lättirriterad kanske det heter? ;)
Sicken tur att jag är hemma själv och får göra vad jag vill, spela vilken musik jag vill på vilken volym jag vill. Skönt.
Jag brukar vanligen inte gilla honom, eller, jag förnekar att jag gör det, men faktum är att idag är han tillåten - våran egna Marilym Manson.

Jag har iaf shoppat idag! En mycket effektiv shopping på två timmar, det inhandlades jeans, tröja, topp, underkläder, sammetskimono och lite annat smått.

Nu ska jag snart in o fika med lotta, skönt att ha henne hemma lite mer än bara en helg.

Jag har oxå gått o burit på en tanke på längre tid. Om man inte längre trivs där man är, söker man sig till nyare breddgrader. Djupt.. nae, men har väl en innebörd för mig...

 

Oj vad mycket som hänt sen dess - 2007. Hemskt bild egentligen,

Men den säger väl endel.

;)

 

- M<3

 

 


Slappmys

Stora slappardagen idag (:
Skönt, men man känner sig ju som ett lagom roligt sällskap..

Ska iväg o baka med Arisa och Sofia snart, ska bli mysigt!
Nu har jag oxå huset för mig själv, najs!

 

- M<3


Nostalgi

Suck, jag längtar till den dagen då jag börjar gå o lägga mig i tid.. egentligen är det ju bara att göra, men jag kommer på så briljanta grejjer jag måste syssla med inpå småtimmarna.. som inatt har jag ägnat mig åt skönhetsvård och att sy om en klänning, samt att gå in ett par mördarskor.

Hursom, jag gör ett inlägg nu för att visa dessa bilder. Det är Johan Ruden som tagit dem, från vår bankett. Tjena! Det känns som jätte länge sen. Vi var allt en salig med brokig skara människor.

 

 

Kärlek till er alla, vi hade kul ihop den korta tid som var iaf! :)

- M<3


"då var det gjort"

Så drar oxå denna julaftonen mot sitt slut. En hel dag centrerad runt familj och mat. Oxå enda dagen jag kan äta hur mycket jag vill med gott samvete, sitter här just nu sockerchockad och känner mig allmänt överjäst. Men det hör ju till :)

Har iaf haft en trevlig jul, precis så som julafton ska vara. Förhoppningsvis har även jag en respektive nästa gång vi har familjejul (två år är väl inte för mycket press..?) så vi kan vara fulltaliga par. (:
Drömma kan man ju i alla fall...

Nog med skrivandet ikväll.

Juste.. har klippt mig, hm..
- M<3

elephant gun

Jag förundras alltid över hur hjärndöd man blir av att sitta i kassan. Nästa gång du går o handlar, var extra trevlig och säg något extra fint till kassörskan, du ska se att hon kommer skina upp. Sådana kunder är underbara.

Jag har oxå insett att sms är underskattat. vaknade idag till ett underbart sms från Jossa, tack gums, bra att jag har dig! <3
Och sen när jag satt och drog grejs i kassan skickade Totto ett sms. Poetiskt och dant som han alltid skriver, men ändå, en spontantanke med värme. Sådant uppskattas!

Härnäst blir det städa, rökelse, läsa katastrofpsykologi och eventuellt en nattlig promenad med min FavoritDavidFalk. Gosha, det var länge sen! I vilket fall bestämde vi en midnattsmässadejt imorrn i Danmarks k:a, najs!

- M<3

La banlieue

Egentligen hinner jag inte skriva, men jag är ju en obotlig bloggerska.. eller ska man säga dagboksskriverska, eftersom denna bloggen är mer en dagbok än en offentlig blogg.. aja nåväl, lagom intressant..

Jobba idag, sen förhoppningsvis en träff med älskade David Falk! Som jag har saknat den filuren! Han kom förbi mig i kassan igår, blir alltid lika glad när jag ser honom, nej jag blir lycklig, glad i själen, på riktigt.

Imorrn är julafton ?!

Snurriga, busiga, hej-jag-är-smått-förrvirrad-men-glad-ändå-Malin är på språng igen efter att ha slumrat lite, jag har börjat förlika mig med att hon alltid kommer finnas där. vi är ju trots allt Ett.
Ojdå, detta lät lite tokigt.. aja, som sagt, dagboksskriverier.- M<3


natti

Liselotte och jag har vår kvällsritual i detta nu, snart ska jag sova.
Haft en trevlig dag, stan med vackra josefine, julbord med la familia och kvällen avslutades med Avatar. Som förövrigt är mycket sevärd.

Jobb imorrn. Snart är året slut. jag vet ingenting om nästa år, utom att jag sitter på ett plan den 16e februari. Allt annat är höjlt i dunkel.

- M<3

familjen i all ära

Nu har den stora familjeveckan påbörjats, den äger rum vartannat år runt jul.
Den inleddes igår med att hela syskonskaran och alla respektivar befinner sig i samma stad. Och för mig blev den extra uppenbar när min syster och pappa hade bland annat detta samtal

P: Jag köpte julgran idag!
M: Åh! Vart är den??
P Den står i mörker och ensamhet i förrådet
M: Men varför det papi?
P: Jo för att då kommer den känna sig ännu mer välkommen och inkluderad sen.
(i bakgrunden jazzar min mor runt till diverse julsånger)

Dejt med josefine snart, skönt!

- M<3

temys

Winterwonderland har övertagit världen utanför mitt fönster, och såhär på håll kan jag faktiskt säga att det är mycket vackert, rofullt på ett sätt. Jag har dock ingen lust att gå ut, i alla fall inte här hemma, en mysig stadspromenad med någon man håller av hade ju inte varit helt fel, men det lär väl förbipassas till en annan tid på en annan plats i ett annat universum. (pessimisten kikade fram..)

Visningen gick hursom bra, eller, vi fick bra kritik. Jag kan väl nu i efterhand ställa mig frågan om det verkligen var värt allt slit för det. Kanske inget jag gör om, i alla fall inte i samma sammanhang. Men såhär känns det väl alltid dagen efter stora projekt...

Jag kan i alla fall skryta med att jag har hittat mig en fin mycket gammal päls - äkta såklart! Jag har kollat upp den lite, den kommer troligen från 40talet, är svindyr på marknaden och kommer ursprungligen från Ungern. Den är i mycket gott skick, och jag är hemskt nöjd!

- M<3

Modedag

Då var dagen här. Dagen som jag tänkt på, förberett o fixat inför och som jag sett framemot. Nu börjar ett visst mått av nervositet växa fram i mig. Blir ju inte bättre för att jag skriver om det, men jag måste få det sagt. (:
Det ska i vilket fall bli roligt. Men det har visst blivit så att både Em och jag ska gå modell, två andra brudar blev sjuka så vi måste hoppa in. Najs, jag kommer komma som ett troll i håret till Arisa ikväll ;)

 

 

- M<3


Musiktips från en salig en

Vaknade för en timma sen, mycket skönt!
Förutom mina vanliga morgonrutiner som att ligga och dra mig, fundera, läsa biblen och be var det första jag gjorde att sätta på DeVotchkas How it Ends och bara njöt. Som jag sa tidigare, jag blir ett med musiken.
Men direkt där efter ramlade jag in på en annan snubbe, en väldgt najs en. David jag är helt säker på att du kommer tycka som jag, och Jossa min vän - du får inte missa detta!
Jag har därför, för er och för alla andra ute i cybervärlden nu lagt upp två av hans låtar. som är underbara.Idag ska jag julbaka med Maria och David, mycket najs I say!
Imorgon är dagen, borde jag vara nervös? Jag börjar ju fundera...

- M<3

rotlös

Detta säger allt. Jag blir ett med musiken. Ibland blir man förblindad, man tappar fokus. Devotchka är underbart.


Virvelvinden kom förbi
rörde upp
upplivade

Gav en mening igen

Virvelvinden fläktade förbi
en sekund och hon var borta
Ett ögonblick och du såg henne aldrig mer

Virvelvinden blåste igenom fönstret
ogreppbar
oförståelig

 


Vacker men förundrande

Virvelvinden fortsatte sin väg
lämnade spår
lämnade hål

virvelvinden var hon
rotlös
livlig

Försök fånga henne - om du kan

 
 

 

- M<3


Att bara få vara

Jag har slutat få dåligt samvete över att jag gör det som inges mig i stundens. Till exempel som idag, när jag kl 12 på dagen hade ätit och kände för att sova. Sagt och gjort, det var dessutom skönt. Men om jag hade gjort samma sak för ett tag sen hade jag fått hemskt dåligt samvete - "men malin! Så dumt av dig, du kan inte lata dig sådär!" (marias sk. duktighetskomplex hade gjort sig påmint).

Men faktum är att den tid jag har nu, kommer aldrig komma igen, varför inte bara då se till och ta ut maxat av det, sen kommer alla "borden" hagla in och jag kommer ångra att jag inte sov mellan 12.03-14.49 den 17dec 2009...

Hursom, tandläkar och apotekbesök idag. Sen vidare till biblioteket - jag är understimulerad! Så raka vägen till psykologihyllan och plocka ut ett gäng böcker - här ska skrivas ett PM, rapport, you name it.

Jag har oxå blivit kär i Apocalyptica - igen. Här har du två av mina favoriter, de är verkligen värda att lyssna på.Till Lindemann är med på ett hörn där oxå, jag gillart - nörd som jag är.

- M<3

En nöjd, glad Malin

Jag vill ge ett leende därför att
  • Jag och Emelie är klara med kollisionen
  • Jag är klar med alla julklappar
  • Jag har haft en trevlig kväll
  • Trevliga människor hittar på trevliga initiativ
  • Millis och Kev kommer till helgen
  • Det alltid är bra att le

 

- M<3


velig

Åh jag blir så saligt velig när det gäller min design på bloggen. så bytt igen, men denna får det bli. eller ja, vad vet jag vad jag tycker imorrn.
Och egentligen, vad spelar det för roll?
nåja..
Nu ska ja njuta till melody gardot, läsa poesi, sitta i min underbara sackosäck och bara njuta.
Dagen har varit underbar (:

- M<3

ny design (:

Ny design på bloggen, dock en liten en bara, men jag är nöjd.
Bort med sommarfjortisbilder som jag tröttnat big time på nu.

Är denna bilden bättre?
Jag undrar, gillar den.. men passar den?..
får duga tillsvidare

 

Ännu en kväll och klockan är sent, yey! vad i hela gör jag på kvällarna? Lallar runt? Åh Malin.

 

- M<3


Inget viktigt

En mycket härlig dag idag, och jag är just nu trött, ska bibehålla min trötthet, duscha och sen hoppa i säng. Känner inte för att va uppe till två inatt, som det annars lätt blir.

Har iaf vart på träff med brudarna idag, men lite alla möjliga inslag, men det avslutades med spontanbadminton på Fyrisfjädern, haha yes jag smygtränade inför onsdag ;)
har för övrigt oxå fått klarhet i nyårsnatten, skönt, detta känns helbra!

Imorrn blire BG, va hos Mattias (?), fixa inför lördag och jobb.

Okej, aja, som att du ens tycker detta var intressant att veta :P
Ajöken fröken!

- M<3

söndagsskriverier

Under tiden du läser kan du lyssna på denna, för den är så otroligt skön!Sitter och ser över livet lite just nu. Almenackan är fullspeckad framöver. Min älskade syster Maria har flyttat till Uppsala för en tid nu, och vi pratade idag om att snart är jag i israel.. Jul och nyår kommer knappt märkas, som vanligt, sen är jag iväg till Lotta en vecka, sen är det bara att börja tänka på israel, köpa in massa grejjer, packa, tänka, planera och fortare än jag kan ana står jag på arlanda och vinkar av alla nära och kära med blandade känslor.

Arisa åker på nyårsafton och på lördag har vi hejdåfest för henne, jag förstår hennes molnande panik inombords.

Liselotte och jag har idag ställt oss undrande inför detta, främsta frågan är varför?
Jossa kommer stämma in i våran kör inom kort, hon ska bara sluta jobba först (:

Om du ens orkar läsa det jag skrivit hittills kan jag ju berätta att jag faktiskt trivs med allt nu (:
Och jag orkar inte leka katt-och-råtta. Ta mig för den jag är, för jag är awesome (tack arisa).

Så snopet dock - med tanke på att jag åker snart - att många gamla vänner och nya ansikten träder fram nu på ett annat sätt än innan. Men det är trevligt, och den som vill kan ju ta sig en kik ner till Israel, är inte så dyrt faktiskt (: 2000kr kan alla hosta fram (:

Idag är jag sminkad, och sannerligen, det var en fröjd!
Bara för det härmar jag lotta med egobilder, allt blir så mycket bättre med smink, tro mig!

Fruktansvärda bilder, i know, men min fjortisteknik är inte riktigt lika inövad som vissa andras..... ;)

- M<3

Svammel med dignitet?

Härlig lördag! Nyss hemkommen från gymmet, det börjar verkligen arta sig, naajs, nu gäller det bara att hålla upp det...
Jag ska snart göra mig iordning för en härlig eftermiddag på ICA, sen får vi se vart kvällen bär av. Jobbet kommer tyvärr i vägen för häng hos Gurra, men hey! vi brukar ju alltid dra någonstans efter det så jag hakar väl på då (:

Nu är snart detta år över. Känns inte alls länge sen 2008 års nyårhysteri var ett faktum. Jag är ju oxå en av alla dessa som älskar listor, speciellt nyårslistor. Jag gör inga direkta "nyårslöften", om jag gjorde det skulle jag stämma in i kör med Miss Li, vilket jag inte känner för.
Ett löfte är ett löfte.
Men åh, nu svamlar jag igen. Till saken. Jag går i tankarna om vad jag väntar mig av nästa år. Vad jag vill uppnå, ett riktmärke typ. Tankeprocessen är som sagt i full gång men jag har kommit fram till ett par saker..

Bland annat vill jag bli mindre egocentrisk. Det är så tråkigt att prata om sig själv, tänka på sig själv osv. Inte för att jag kanske gör det hela tiden, men den tiden jag ägnar mig åt det, uttråkar jag mig själv. Mindre av det tack!

Och en annan sak jag vill, är att mogna. Åh jag kan vara så onödig ibland, gnällig och barnslig. Suck Malin! Ge dig skrösiken!

Sen önskar jag verkligen att jag börjar plugga till hösten - gärna i Uppsala. Jag har fått tillbaka mitt sug, yes. Och att jag får mig en najs lägenhet!

Det är dock härligt att veta att jag har en allsmäktig far som älskar mig och som hör min vilja. Men ännu bättre är att hans vilja för mig är hundra gånger bättre än min. Att få vila hos honom, ha sin styrka och sitt hopp i honom är obeskrivligt bra, men oxå obeskrivligt svårt - för ett "kontrollfreak" som jag ;)

- M<3

Hög tid

Gosh! Jag vill verkligen flytta hemifrån, mina föräldrar är mycket älskvärda men nu är det hög tid att ge sig av!
Jag vill inte mera behöva höra frågan "vad har du ätit idag?" Eller någon som säger "byt musik malin!" eller påståendet "Du kom hem halv 3 i natt....."
Liselotte, jag avundas dig på hög nivå!

Lägenhetsletandet kommer vara febril under israelvistelsen. Jag vägrar flytta hem igen, en månad max. Om jag ändå visste var i sverige, norden, världen jag ska bege mig efter israel !?

- M<3

bye bye celluliter

Okej okej jag vet jag borde sova. Men läste en trevlig artikel om celluliter, hoppet är ej ute flickor!

klicka här

- M<3

Trevlig torsdag

Jag vill börja med att säga att jag egentligen inte har så mycket att säga. Mer än att jag har haft en trevlig tid sen sist jag skrev.
Jag har vaknat på rätt sida båda mornarna :)
Filmen till imorrn är NAAAJS! Jag är heeemskt stolt över oss Em!
Dagen har varit mysig. vaknade bredvid kära Jossa, sega som vanligt vände vi på oss och sov lite mer än vi tänkt oss... Sen iväg till lite alla möjliga platser, biljard och utemiddag med svåger, o sen ett trevligt temys. Just nu önskar jag att jag var mer påläst och kan ge lite bättre svar o förklaringar. Men hey, det är ju bara lilla jag.
Detta var bra, right? (:

En för övrigt mer sminkad Malin än vad vi sett den senaste månaden.
På söndag så, nog för att detta inte är min vardagslook,
men jag längtar allt.
Tack till josefine oxå, det ska bli ett sant nöje!

Godnatt gott folk!

- M<3

blott en skugga

Ouf vilken dag!
Jag vaknade helt på fel sida. Gymmet har varit min själavårdare och "herren är min glädje" mitt mantra. allt har varit väldigt krystat, egentligen har jag bara velat lägga mig i sängen, släcka lampan och låtsas som att just idag existerar jag inte.
Trots allt detta har allt jag gjort idag gått förvånansvärt bra, och det var väl skönt.

Mitt humör kan ha en viss koppling med att jag släckte lampan först 03.00 inatt, drömde jobbiga saker och bär på en kvinnlig ångest just nu.

Imorrn blir det bättre, men just nu ska jag kura ihop mig under täcket, titta på någon film och göra precis det som min första tanke idag var "existera ej".

Hehe, hitta denna bilden igår, mysiga minnen.- M<3

nördstämplad

Okej jag är dagens största nörd, jag skriver mitt tredje inlägg för idag. Det har nog inte hänt på lääänge.
Jag var super effektiv fram till kl 15. Men eftersom att jag varit så effektiv så hade jag oxå hela eftermiddagen/kvällen fri. Jahapp... Såå jag har pysslat, skissat, pratat två långa telefonsamal med Falk och Zeb, pratat och pratar med Lotta, hängt tvätt, lallat runt, legat på golvet och stirrat i taker, funderat och sist men inte minst kollat livespelningar.
Det finns två band jag verkligen verkligen skulle vilja se live, Muse (såklart) och Wolfmother. Ack om jag ändå var en av alla i folkmassan nedanför scenen, jag skulle bli alledels salig!
Tänk, att jag faktiskt haft ett par Musebiljetter i min ägo. Det är nästan som att jag gråter vid tanken på det.

 

- M<3


Måndagens

Dagens djupa:

Om du inte kan dö för din sak* är det onödigt att du ens har en sak.

Dagens kreativitet:

 

- M<3

 

*sak= passion, mål, tro etc


Måndag

Ny vecka, igen. (:
Gårdagen var najs, möte, bilstorstäd, prat, bowling, 2012 och lite mer prat.
2012 var hmm.. inte klockren, men det var heller inte vad vi förväntat oss när vi gick in i salongen, vi ville se najs effekter, och det kan jag väl säga att det var. Så, vi fick vad vi förväntade oss :)

Idag blir det en fullspäckad dag, träna, tandläk och grejja inför modevisningen.. Hoppas vi blir klara idag!
Idag har flickorna BG, önskar jag kunde vara med men tyvärr kom mitt hål i tanden i vägen.

Allt sker enligt konstens alla regler.
Om 6 dagar får jag sminka mig igen. Åh, längtar!

- M<3

Hejs!

Efter 8h ICA, 3 matcher Ticket to Ride Europe och en tepaus med mina föräldrar kan jag utmattad men glad krypa ner i min sköna säng. Min rökelse är tänd och rätt musik spelas - Bohobandet It's a beautiful day. Najs!
Imorrn blir det möte, New moon (igen) mitt på dagen och sen är kvällen överlämnad i någon annans händer. Spännande, får se vad som händer ?!

 

Så lite från Milano

 

 

 

- M<3


sova sova säng säng

Jag är helt slut i hjärna, kropp och själ. Har stylat och regisserat, plockat fram, kört hit, plockat tillbaka, kört dit, bakat och målat en ful tavla idag.
Tagningarna gick i alla fall väldigt bra, jag är nöjd. Hoppas att det blir najs (:

Nu är sängen nästa, sen jobbar vi.

Har det verkligen redan gått en vecka ?!

- M<3

Milan baby

Nu är jag hemma, och det är mycket skönt. Vi har haft en bra resa, men typ såhär lät det ikväll, och det säger allt:

Jossa: Det är typ lyckligt i kroppen. Min säng är så otroligt skön!
Malin: Haha skönt! Jag håller på o röjer i mitt rum massor:)
Jossa: Duktigt! Ska försöka sova soon. Berättade för pappa om resan. haha han blev jätte skraj, vad sa dina?
Malin: Haha pappa ställde sig frågan om han ska åka med nästa gång. Och mamma började be, o sen börja hon sjunga för hon var så glad att jag var hemma!
Jossa: Hahaha! Låter som typiskt din mor och far. haha :) så härliga!
Malin: haha! Ja det är skönt att vara hemma, o jag har insett att jag inte är mogen någonstans, värsta lillflickan! suck! blandade känslor där!
Jossa: vet vad du menar! Helt sjukt vad sverige är underskattat! Hem ljuva hem! :) Inga (nästan) äckliga män som glor så fort man rör sig eller den ständiga frågan "are you from india?" haha vilken resa!
Malin: Haha i know! Ja vi har af fått lite mer livserfarenhet :P
Jossa: Oh ja! Och fått konkreta bevis ännu en gång att Gud är god! jag tror fullt ut btw, att han i båset måste varit någon slags ängel. :) Natti natti. 

Det värsta i min sminkfria månad är avklarat, nu längtar jag till Lucia då jag kan se ut som jag brukar igen :)

 

- M<3


RSS 2.0