diverse.

oj.. jag orkar inte skriva om hur överlevnaden gick.. men den gick okej. (har skrivit o pratat om den så mycket redan).jag kanske har tappat greppet? ska iaf bli skönt att komma bort i helgen o rensa tankarna lite...hursom, påminnelse till alla er som hört/kommer höra mig/linnéa prata om torsdagskul/tjejkväll/tonk - ge det en chans, vi har jätte kul!


BLESS!

- M<3

imorrn gäller det...

okej, lite fort nu måste jag skriva av mig..

JAG ÄR NERVÖS TJEJER!!!

käre värld hur ska detta gå?! okej, för er som inte förstår något nu.. imorrn åker jag (efter att ha jobbat 8h) och debora o jossa till hammarskog o ska överleva där till tisdag!! utan några större medel.. alltså utan mat o liknande grejs.. vi ska kunna klara det själva, bara vi tre!!

Det kommer gå bra.. har bestämt mig för det.. jag kommer vara så sjukt hungrig.. galet..

haha varför gör vi detta???

SJÄLVPLÅGERI!!


-M<3


 

Några rader till en bror.

Ikväll var vi med varann för sista gången. Eller ja, i alla fall sista gången som vi kunde vara med varann utan några större krusiduller.

Att du åker, så snart, kom som en smäll i ansiktet ikväll. Jag har vetat om det. Men inte att det var nu... Inte så snart... Inte att ikväll var sista gången.
   Du har funnits hos mig som en bror, alltid varit en klippa jag kunnat lita på. Nu åker du och kommer inte igen på samma sätt. Förhoppningsvis kommer vi någon gång i framtiden bo i samma stad, som du sa. Men antagligen inte än på ett tag.

Att säga hejdå ikväll var inte lätt. Till och med så svårt att jag behövde gå därifrån. Men du känner mig, du vet att jag är stolt, du vet att jag inte vill visa mig för sårbar. I alla fall låtsas jag som om jag inte är sårbar. Jag hoppas du inte tog illa upp.
   Det är sant som du säger, att när man behöver smaka på dessa jobbiga, hjärtskärande bitar i livet, då känner man sig mest levande.

Du har ett speciellt, alldeles eget utrymme hos mig. Du är som min bror.

 Du får ha det underbart på din resa till Israel. Jag förväntar mig att du lär mig surfa sen en dag.

Jag älskar dig - din svägerska Malin<3


tankar om läsåret 08/09

Sommaren är förbi... Imorrn börjar skolan igen... Sista året... gött...

hm.. någon som kan hålla med mig om att mycket man inte kunnat påverka riktigt har hänt denna sommarn?..
tråkigt med alla par som gjort slut, hoppas alla drabbade grejjar det.. eller klart det gör man på ett eller annat sätt men ändå.. Men jag antar att alla par kommer till en punkt i förhållandet då det antingen bär eller brister..I alla fall så är det på ett sätt skönt att börja skolan imorrn... få det gjort, klart, finito, ingen mer skola sen!! Ja om man nu inte tänker på universitet, men det ska bara bli kul. Detta året ska jag bara läsa sånt jag är intresserad av och som jag tycker är kul.. Ingen mer matte!! UNDERBART!

Däremot blir detta året precis som de två innan, fyllda med tjat om skoluniformen.. att påstå att vi elever har chans att påverka skolan är skitsnack, tro mig, jag och många innan mig har försökt ändra på saker och ting, (inte minst skoluniformen) men inte bryr sig vår kära rektor?..
Tobias Lindroth byter visst skola.. hm det innebär att jag blir elevrådsordförande? okej... hm... det ska nog bli kul eller?..  vi får se hur vi gör med den saken..

Sen har vi ju det där med studenten! ser sjukt mycket framemot att bara få lämna allt detta bakom mig, se det som ett avslutat kapitel.. sen kan jag göra precis vad jag vill! och jag ber till Gud att det inte ska äga rum i Uppsala....
Hursom har jag funderat lite på hur vi gör med studentkommitén... någon annan som har det?
jag tänker i alla fall inte sitta o dega o tråka på min student.. som det blivit vissa andra år...hursom, jag får bara lägga detta året i Guds händer.

Ses imorrn kl. 10.00 i sal två då ;)

- M<3

citat"Det är trevligt att vara viktig,
men det är viktigare att vara trevlig."

- M<3


Jag är inte ytlig....... ;)


Som ni säkert förstått om ni läst det förra inlägget så är jag ett fan till Paul Walker...
Faktiskt nyupptäckt honom lite.. första filmen jag såg med honom var the fast and the furious, och då tyckte jag han var lite mesig med sina blonda lockar. Speciellt om man jämför honom men Vin Diesel som bara är underbar! Han är helig mark, men det vet alla som känner mig....

Hursom efter att ha sett lite fler filmer med Paul Walker har jag bara insett vilken hunk han är! Och nej killar, allt handlar inte om utseende. Visst han är ashet, super snygg och helt perfekt (just bara för att han har skavanker...), men han är oxå en bra skådespelare och jag gillar typen av filmer som han är med i.. (förutom timeline som vart en FLOPP. om inte Paul Walker och Gerard Butler - Ps I love you - varit med i den så hade jag stängt av efter de tio första minuterna.)

Och för att inte glömma min Johan. Han om någon är en hunk! Faktum är att han är så snygg så jag skulle kunna smälta.. Kan fortfarande inte förstå att jag fick en så snygg och underbar pojkvän.

Hursom, behövde bara skriva av mig om mina hunkar
OCH NEJ, JAG ÄR INTE YTLIG.. DETTA INLÄGGET VART DET BARA..

och så några bilder på mina hunkar (:


   
Jag bjuder på denna tjejer ;) Paul Walker


Paul Walker, NICE


Min alldeles egna, underbara Vin Diesel


Sjukt snygga hunken Johan Garphammar  - Grr


Ps. Jag får ju inte glömma den fulsnygga, lite kantiga Barry Pepper!!


Barry Pepper (Unknown)


- M<3


sevärt.

RUNNING SCARED

Min för stunden favoritfilm.. ortroligt sevärd.. Och såklart, extra sevärd för alla oss som älskar Paul Walker.


- M<3


Tala rent - ingen björntjänst..!

Jag har gått och tänkt endel nu en tid. och pratat med min mor endel om det... (som ni kanske förstår pratar vi ibland och utbyter våra tankar om saker och ting...)
   Det jag gått och funderat över är hur vi, jag och mina vänner och alla övriga svenska ungdomar pratar. Vad vi pratar om och varför.
   Det som skrämt mig, och som satt igång mina funderingar är allt snusk man pratar om. Eller att man glorifierar sex, ger det en status det inte bör ha, och dessutom glorifierar sex utanför äktenskapet. Att en preson som inte är kristen pratar så förvånar mig inte. Men att vi kristna, Guds barn, pratar så är skrämmande. Och jag tror inte att Gud tycker det är okej.. Ingen av oss kan ju föreställa oss att Jesus gick runt på jorden och drog vulgära sexskämt?!
   Alla vi kristna ungdomar borde kanske se över vad vi säger. Och bara prata rent och inte orent. 
 
Om du som kristen kommer till en okristen och påstår att du lever för Gud men ändå pratar massa dumt, är du inget gott föredöme, du vilseleder andra och ingen kommer tycka du är speciell, för då är du ju som alla andra. Jag talar lika mycket till mig själv som till andra.

Låt oss som har tagit ett aktivt beslut att leva för Gud höja ribban lite. Visa att vi är annorlunda - för det är vi - och stå för ett rent liv. För att om vi tillåter sånt och sänker ribban säger vi med andra ord att orenhet är okej, och personer med inte fullt lika stark tro som du kan bli vilseledda. Istället för att hålla med dem som gör fel, visa på en annan livsstil. Då gör du både dig själv och dem en tjänst!

Våga bli mer lik Jesus i alla avseenden!

Gal 6:1-2, 7-10

Bröder, om ni kommer på någon med att begå en överträdelse,
då skall ni upprätta en sådan. Men se till att inte du också blir
frestad. bär varandras bördor, så uppfyller ni kristi lag.

Bedra inte er själva. Gud bedrar man inte: det människan sår skall
hon oxå skörda. Den som sår i sitt kötts åker skall av köttet skörda
undergång, men den som sår i Andens åker skall av Anden skörda
evigt liv. Lått oss inte tröttna på att göra gott. Ty när tiden är inne
får vi skörda, om vi inte ger upp. Låt oss därför göra gott mot alla
människor medan vi har tillfälle, och framför allt mot dem som delar
vår tro.


 

- M<3
Livsgrund?

Sommaren går mot sitt slut, eller ja, i alla fall vårat sommarlov. Skönt på sitt sätt, men ändå lite vemodigt.
Så mycket har hänt denna sommarn men ändå inte. Alla de som jag verkligen velat träffa har jag inte träffat som mycket som jag önskat, Linnéa, Debora, Zeb, Sarah, Olivia, Hannah, David, Jenny, Emma, min svåger,  noomi  - det finns så många. Detta är inte menat som en "lista på mina vänner och de som inte är det", utan mer som en ursäkt till er. Förlåt, jag tycker verkligen om er alla!! Jag vet inte vart all tid tagit vägen!

Och jag vill säga särskilt tack till Josefine. Du är underbar, en vän som jag verkligen uppskattar! Jag har fantastiskt roligt med dig.

Men nu vill jag komma till saken varför jag skriver detta inlägg. Det är sjukt mycket som hänt denna sommarn, i mitt liv och i mina vänners liv runt omkring. Och jag har insett något av största vikt, eller vad man nu ska säga.
   Det är så lätt att man bara fortsätter i livet och har fel prioriteringar utan att man märker av det, och visst, till en början är det rätt okej. Men ingenting består, utan med fel grund och prioriteringar i sitt liv kommer man ens tid här bli en enda lång jobbig berg-och-dal-bana. Det ända som består är Gud. Och vad som än hänt, vad man än gjort så är han alltid där och man kan alltid komma till honom. som min mamma sa "det är större nåd att falla i Guds händer än i människors". och det är så sant. Gud dömer ingen som människor skulle gjort!
   Om nu din grund, dina högsta prioritet, det du litat på och sett som din trygghet tagits ifrån dig är det dags att du tar en titt på ditt liv. Om det är nån gång som du ska ta Gud som din tillflykt och som din grund i livet är det nu!! Det är bara dumt och tanklöst att säga "jag tar det sen", eftersom att om du börjar skapa en ny grund efter att din första rykts bort - hur svårt kommer det då inte vara att ta bort den grunden och sen ta Gud till din tillflykt? ingenting blir bättre sen! Gud är tillgänglig nu!

Jesaja 55:6-7

Sök Herren medan han låter sig finnas,
åkalla honom medan han är nära.
Den ogudaktige må överge sin väg,
den orättfärdige sina tankar
och vända om till Herren,
så skall han förbarma sig
över honom,
och till vår Gud,
ty han skall ge mycken förlåtelse.


- M<3

livet

vi försöker igen

Jag har ju haft bloggen, "tro.blogg.se" innan. men jag har tappat den lite och min idé med den.. därför skapar jag en ny som är tillför att jag kan skriva av mig, och publisera det jag känner för. hur ofta jag lägger upp nått visar sig.
jag vill iaf ha ett ställe som är mitt egna där jag kan skriva av mig, och där jag kan få utbyta tankar med andra...

-M<3

RSS 2.0