Tankspridd hette det ja!

Det är fredag, klockan är 20.41 och trots att jag sovit middag en timme redan är jag helt slutkörd. Och på toppen av det är jag febervarm. Jag tror jag håller på att bli sjuk.... Det förklarar ju ett och annat, t.ex. varför jag varit så.. hmm.. vad heter det nu på svenska?? äh.. absentminded idag. Men jag vill inte bli sjuk, inte nu.. ska ju jobba imorrn! Jag kan bli sjuk imorrn efter jobbet, eller något...

aja. har tittat på Pistvakt filmen med föräldrarna och brodern ikväll :)
övriga dagen är bara ett stort blurr i min hjärna, Så lustigt, för jag har verkligen inte en förkylning, halsont eller magont utan allt sitter i huvet. Kan man få feber av för många tankar?

Nu ska jag i alla fall sätta mig och titta på Kiss Kiss Bang Bang.. Det är så långt jag orkar, för jag vill inte gå och sova, än.
Och det var länge sedan jag skrev om dig svågern min. Jag saknar dig, på riktigt.

- M<3

Frightening thoughts?

I'm struggling with the thoughts I never believed I would have.
Every single day.
I wish I could tell you without feeling silly.
But, this is a battle I have to manage on my own.


-M<3

Rubriker är lite krångliga ibland...

Jag ska bara skriva några rader innan jag sätter mig och läser.
Jag har pecis tränat och efter det målat naglarna och lite så.
För övrigt har jag insett att om jag vill kan jag plugga dagarna i ända... Men det är rätt skönt plugg, intressant.. men ändå hatar att hela tiden ha den där rösten "Du borde plugga nu... varför pluggar du inte? Har du verkligen gjort nog nu, ska du inte göra lite till?"
Jag har kommit på att pinups gör en glad, på något sätt..

     

Och att Rudy Youngblood verkligen är snygg.

  

- M<3

Pryda det framtida kylskåpet

Dagar och stunder då jag ser extra mycket framemot sommaren och allt vad det innebär, sätter jag mig och gör något som är värt någonting då.
Idag var en sådan dag. Så jag har nu suttit och pysslat. Jag har gjort 10 kylskåpsmagneter. Det är nämligen såhär att  min lägenhet som jag kommer ha ska andas Malin. Och det är detaljerna som gör det. Och man behöver ju ändå kylskåpsmagneter, så, varför inte tänkte jag?
Skrutt var dock att våran färgskrivare behöver nya färgpatroner. Men sen kom jag på att det inte gör något för svart vitt passar bra in i min annars så strikta stil.
Nåväl, jag fångade dem på bild. Jag är nöjd i alla fall :)- M<3

muse

"Don't waste your time - or time will waste you. "

- M<3

dag nr 28.

En lång dag idag. Imorse känns så långt borta.
Men nu har jag lagt mig i sängen och ska försöka få mitt sinne att finna sig till ro.

Dagen har varit mycket lik andra, förutom att jag spenderade kvällen med David Falk. Vilket var mycket trevligt:) Alltid lika skönt att va med honom. Inga konstigheter, inget knussel, inget dumt, bara trevligt, avslappnat. Vi snabbade oss iväg till bion, och kollade på Twilight. David tyckte nästan att den var lika bra som jag tycker.. (Eller rätta mig om jag har fel, david?) Och jag kan nog se den flerafleraflera gånger om utan att tycka den är dålig. Edward är fortfarande oförklarligt fantastiskt gah! det finns inte ord för hur sjukt bra han är. På alla sätt och vis.
Jag kommer då inte nöja mig som inte håller Edwards mått. Jag må vara kräsen men det finns många att välja på ;) (usch så ytligt det lät.. dumt.)

Hursom, efter bion tog vi en sväng till slottet. Stod och tittade ut över Uppsala och pratade om lite allt möjligt. Tack för en mysig kväll David :) Nästa gång får jag komma hem till dig! (:

Imorgon blir det pilates, plugg, pyssel (!?) och en massa annat. Mina dagar nu är väldigt behagliga faktiskt.

- M<3

nattsvammel

Då lider även denna dagen mot ett slut. Jag insåg nyss att jag bara har två lektioner imorgon och en hel del hemarbeten. Men det är skönt, alltid mycket mera effektiv hemma än i skolan.

Idag har jag hunnit med lite av varje, klippt mig, köpt lite pysselmaterial (ifall jag skulle bli osysselsatt.. för det händer så ofta........), läst ut en bok om anorexia, fixat med min förhoppningsvis framtida tatuering, tagit kort, osv...

Jag måste få säga att endel människor är mig ett mysterium. Och frågan är om det är värt att lägga ner energi och tid på att lösa mysteriet....?
Tiden går snabbt nu. Och idag har jag längtat mer än någonsin tills jag flyttar :)

  

- M<3

ömt idag.

Då var det tisdag idag. hade en klipptid 10.30 men jag råkade sova...
 Men fick en tid 14.30 istället, skönt att nåden är stor idag ;)
Dock är vissa dagar värre än andra. Vissa nätter kommer du, slår läger i mitt huvud och stannar där över kommande dag. Jag saknar dig inte. Eller, gör jag det?
Suck. Jag vill i alla fall inte ha tillbaka den som du visade dig vara. Tror jag saknar den jag trodde att du var.

Hur kämpar man mot ett hål som bara växer inombords?
Men jag tänker inte bli tom igen. Jag har precis erövrat min egna värld igen trots att den inte är lika färgglad som innan har jag den. Och det är den bästa tillflyktsorten jag vet. Jag har alltid älskat min värld. Jag tänker inte bli tom igen.

Jag har glömt din röst.
It's killing me.- M<3

Patetiskt!

Jag hatar msnvirus. De är så onödiga!! Vem kan vara så patetiskt dum som sitter och gör de där?!
GAH!! Och hur dum är inte jag då som klickar på en länk som jag egentligen, om jag läst den noggrannare, hade vetat mycket väl att den inte var bra?! SUCK! vad ska jag göra nu?? Jag har kört alla möjliga msnvirusprogram!. Jag kan ingenting om sådant här! SÅ ONÖDIGT!!!
Detta förstörde verkligen min dag!
Den har annars varit helt okej.
SUCK.
Ska försöka göra  något åt det.. vad nu det kan vara?
om du kan något om det får du ju gärna hjälpa.

- M<3

cheerful

Idag har jag läst i ungefär 12h. 11-23. Det var underbart. Så tråkigt att boken tog slut så snabbt bara... Men jag kunde inte hålla mig heller, det gick inte att läsa sakta. Jag kunde helt enkelt inte behärska mig och lägga undan boken...
Böcker är bättre än film. På alla sätt och vis. Om jag ska samla på något så är det böcker. De består alltid, njutningen varar längre och den återfinns på ett helt annat sättän när det kommer till film. Plus att tekniken hela tiden avancerar och med andra ord kommer snart våra dvd's vara antika. Ungefär som våra föräldrars LPskivor. Saken är klar. Jag håller mig till böcker.

Jag har så varit inne i min egna värld idag att jag totalt glömt bort tid och rum. Vad händer i veckan? No clue.... Men det är likväl skönt. Eller ja, jag vet en sak i alla fall... Jag kommer göra ett besök hos pocket shop och införskaffa mig en ny bok.. eller två, lika bra att ta båda på en gång...?

Just nu gäller synkretism vad gäller språket i mitt huvud. Men det är mycket behövligt att hålla engelskan uppdaterad, så nog är det värt det.
För övrigt är jag mycket sugen på att titta på running scared. ska nog ladda hem den....

Jag kan nog skriva på i all oändlighet om all möjlg smörja.. men ska inte tråka ut dig :)
Dock måste jag säga detta, och det är ingen smörja. Att jag är väldigt glad som har Jesus. Han har min framtid i mina händer. tja... Var nog allt jag skulle säga.. ville bara få det sagt (:

- M<3

verklighet?

vaknade innan 11 idag. Har sedan dess befunnit mig i en annan värld.
Kom precis upp från lunchen, med andra ord tog jag en kort paus tillbaka till det du kallar verklighet.
Men nu är det högtid att jag drar mig tillbaka och lämnar er.
Jag har aldrig varit med om något liknande.

- M<3

Take it or leave it.

Gårdagens natt spenderades med näsan i Min bok. Jag hittade den tillslut. Dagen har sett ganska mycket ut som natten, dock har jag jobbat 8h...I fit when you say I fit.
I am welcome when you welcome me.
I am a friend when you are in the mood of having a friend.

Did you think that is how I play the game?
Do you really think I am that easily fooled?
Perhaps you are fooling yourself.Jag har kommit på att jag oftast har en baktanke när jag skriver. Mer än bara vad jag skriver. Utan hur jag skriver. Varje punkt räknas.


 Egentligen skulle jag vilja veta vad som försigår i ditt huvud. Eller ska jag skriva Hufvud . . .

Jag har en stark längtan efter sommaren. Det har väl alla sinnesdugliga nordbor. Men för att vara ärlig, jag längtar verkligen efter sommaren. Mer än bara vanligt.


 Så ska pappa och jag göra högskoleprovet tillsammans den 28:e mars. Intressant, dock lite pirr i magen. Vill jag verkligen veta...?

I've become Isabella Swan.

Det är bra.

Då kom jag ganska nyligen hem från mötet på Livets Ord. Satte mig här nu i min fåtölj, iklädd min favorit tshirt och med den obligatoriska tekoppen i hösta hugg.
Idag har det alltså varit fredag, med allt vad det innebär. Efter skolan mellanlandade Sarah hos mig. Vi bakade rulltårta och hade oss. Älskar att umgås med henne. På något sätt är det som om tiden stått still. Eller hur jag nu ska beskriva det.
   
Nu har jag skrivit ett långt inlägg. Men det är en poäng med inlägget, inget strunt med andra ord.

Jag har burit på en tanke, och jag känner att den behöver hoppa ut. Eller låt mig säga mer exakt, det är inte en tanke - det är ett svar. Såhär ser nämligen många konversationer jag har med andra människor ut:

- Hej! Hur mår du?? Frågar den andre personen med eftertryck.
- Tack jag mår bra. Säger jag och ler fint men inte överdrivet.
- Jasså, är du säker? Undrar personen som för att indikera att "nej, det var fel svarat du får en chans till!"

Sen finns det en till typ av konversationer jag kan komma att hamna i, de ser ut såhär:

- Malin... Hur är det? Personen tittar djupt in i mina ögon och lägger mycket tyngd vid orden.
- Jag mår bra, det går bättre nu. Säger jag så trevligt jag kan.
- Men du, jag ser på dig att allt inte är rätt ställt. Jag känner ju dig trots allt. ...

Faktum är att dessa konversationer är mellan mig och personer som tror sig känna mig, som tror sig veta hur jag agerar och hur jag är. Många av er känner mig, sant, men inte på det sättet. Och saken är den att ju mer tiden gått har jag hamnat i ett mönster av att ge er vad ni vill ha. Jag har berättat för er "ja, det går bättre nu, det var ju kämpit och så, men det blir bra. fast klart det är ju inte helt bra - än."  Detta har jag sagt bara för att jag inte orkar hela tiden försäkra allt och alla om att det faktiskt är bra. Jag mår bra och har det bra. klart att det var kämpit, jag ljuger inte. men jag mår bra, ta mig på orden bara.
   Och om jag inte skulle må bra, men ändå sa att jag gjorde det så är väl det en tydlig signal om att det ändå inte är något jag tänker prata med dig om?
   Ursäkta att jag är så rätt fram. Men jag behöver få ut det här. Endel av er har väntat på att jag ska komma och prata med er, öppna upp mig och tala ut om mina så kallade problem. Nej tack säger jag. Jag älskar att ni bryr er. Men bryr ni er av rätt orsak?
   Helt ärligt så är det inte uppskattat med dessa typer av konversationer. Eller när jag får den där extra klappen på ryggen, eller den där blicken som allt betyder "det är synd om dig, men det kommer ordna sig gumman". Allt detta känns som om ni tar ifrån mig rätten att må bra, att ni påminner mig om att jag borde må dåligt och om jag inte gör det så är jag konstig. 

Låt mig en gång för alla förklara hur läget är med en liknelse:
Malin var ute och cyklade en fin sommarnatt. Men så råkade hon vurpa.
Då slog hon mycket illa i knät. Så illa att den hävde ur sig blod.
Och på sjukhuset fick Malin veta att hennes knäskål var krossad.
Det var mycket jobbigt för Malin en lång tid efter att hon ramlat. Knät
värkte, det var svårt att gå och hon behövde mycket hjälp från andra.
Men så efter ett tag började smärtan succesivt försvinna, trots att det
fortfarande var ett sår, och trots att det fortfarande var lång tid kvar tills
det blev bra. Men på grund av att smärtan var borta kunde Malin vara glad
igen, och hon mådde bra. Ibland blev hon påmind om smärtan i knät
men det gick över fort och hon kunde fortsätta med sitt liv som om hon
inte vurpat. Ja, förutom att hon använde kryckor.


Med denna liknelse försökte jag säga att jag är väl medveten om att jag har ett sår som behöver läka och att det tar tid. Men för den skull är jag inte deprimerad, och sorgsen. Jag kan må bra, även fast det har varit en tuff period. Och jag mår bra. 
   Det är inte många jag skulle öppna mig för, helt. Det är faktiskt inte alls många. Och troligen är du inte en av dem. Men om du är det hoppas jag att du vet om det. För du är guld värd.

Jag menar nu inte att jag inte uppskattar mina vänner, eller allt de gjort för mig. Utan bara att jag önskade att man kunde godta att jag är okej.

Jag älskar er alla. Detta var inget ont mot er. Jag har ju trots allt skrivit förut i bloggen att läser man här så får man ta att jag är ärlig. Men att vara ärlig behöver inte vara detsamma som att vara elak. Äh, jag tar nästan för givet att du fattar vad jag pratar om.

- M<3


En sista tanke. Jag rullar bollen.

Kvällen nalkas och jag är snart på g till duschen. och vidare efter det ska jag pynta mina naglar (:
förövrigt har jag umgåtts med min far ikväll. vi har pratat, spelat wii och haft en allmänt trevlig stund.

Jag har även suttit och pluggat i några timmar idag, precis som jag skrev att jag skulle göra. känner mig faktiskt mycket duktigt som har den diciplinen. faktiskt lite förundrad över mig själv (:

Jag slänger inte bort. Jag kastar inte bort. suck. finns så mycket osagt. så mycket jag inte ids säga. så mycket jag hellre håller inom mig. allt jag ändå säger och gör vänds mot mig. Men att säga att jag är stolt, att jag inte bryr mig, att jag är oberörd... det får mig att tappa orden... finns så mycket jag vill säga... Men jag ids inte.
Nu tänker jag inte ta mer om detta på bloggen. Men jag vågar inte prata med dig. Kalla mig feg, kalla mig stolt, kalla mig vad du vill. Mina ord räcker ändå inte till. Och de som kommer ut misstolkas.
Jag vill så mycket men vågar så lite.

Nåväl, Rosmarie och Nils simmar lugnt bredvid mig här. Undrar om de någonsin känner sig uppgivna?

- M<3

ett svar. ?

Det är inte alls som du tror.
Men det är precis detta som gör att jag tappar all motivation till att gå tillbaka till där vi var förut.
-M<3

Roande kommentarer ;)

Anonym om manskartan: 
                    inte för att ja känner dig men du du ger mig en bild av att du är blåst och fördomsfull! känner många fina finskar!

Hehe, sant, du känner mig nog inte ;) ..
Allt behöver man inte ta gravallvarligt.
;)

Vart lite road av denna kommentar bara. Kul att folk skriver i alla fall en trudelutt till mig ;)

Nu ska jag läsa i mina anorexia böcker...(åh, förövrigt, har köpt nytt nagellack och en ögonskugga... egentligen var jag på jakt efter "New Moon", uppföljaren till "Twilight", men den fanns ingenstans!!)

- M<3

Biffig eller inte biffig?

Nej,  idag orkar jag inte skriva något innehållslöst blaha.
dock kan vi konstatera att arash och jag har helt olika bild på vad "biffig" är. att vara stor i den bemärkelsen att man är lång och har lite muskler som syns är inte lika med att vara biffig.
Biffig har inte bara med kroppsstorlek att göra, utan den som är biffig behöver oxå te sig som en biffig. (!)
Mest skriver jag det här eftersom jag vet att jag retar gallfeber på arash.. stackare :)

Nu ska jag i alla fall göra något kreativt, jag ska baka. Muffins, min favorit :)


Vin Diesel - Helig mark för mig.

- M<3


manskartan

Tisdag och veckan är i full gång. hade en lektion idag och sedan bar det av till tandläkaren, denna gången för att fixa ett hål. Modig som jag var gjorde jag det utan bedövning. Det var andra gången nu. Liksom förra gången kom jag hem med röda märken i vänsterhanden. jag har nämligen kommit på vitsen med att avleda smärta, så jag pressar ner naglarna i handflatan... Om jag nu ska behöva göra det när jag är hos tandläkaren, undrar hur det kommer se ut efter att jag fött barn..........

Nåväl, dagen har bestått av att läsa böcker om anorexi och så har jag tränat nu på kvällen. Det var  mycket behövligt kan jag ju säga...
Igår satt jag med Noomi och Ester på min håltimma. Så kom det sig att vi gjorde oss en "manskarta". Med andra ord en karta där de ställen vi tycker har de bästa männen är markerade. Robert kom med på ett hörn oxå, tja, fast han egentligen inte passar in på en manskarta... så antar vi får döpa om den till "Manskartan med undantag för roberts flickor" eller något...
Här har ni den alltså. Från den kan vi utläsa att Sverige (ev norge) är en klar vinnare.
Latinograbbar anses vara mycket bra.
Asien är lite tveksamt, för att inte tala om Ryssland som bara består av frågetecken.
Grönland, Island, Danmark och Finland är BIG NO.
Övre Afrika var helt okej, likaså Canada.
(Tja, ta det inte personligt nu om du råkar vara finsk eller liknande...)

- M<3

Godnatt

dåså, ännu en dag lider mot sitt slut.
generellt en bra dag trots den oväntade överraskningen jag fick ikväll.. därav det förra inlägget... Det är på något sätt.. hmm.. hur ska jag beskriva det... skönt? bra? terapeutiskt? aja, det är på något vis underlättande för mig att skriva mina tankar.. på så sätt kanaliserar jag dem.
och min kanal är min blogg.
take it or leave it.

nåväl. imorgon har jag en lektion och sen ska jag till tandläkaren och laga ett hål.. läskigt faktiskt.. men det kommer nog gå bra..... och efter det blir det till o plugga.. suprise...

- M<3

järngreppet

usch jag vill bara kräkas. allt du gör, är, har tränger in mig i ett hörn. Varje gång jag hör något om dig blir jag påmind om att jag ännu inte tagit mig ur ditt grepp.
jag hatar det. Jag brukar inte hata. Jag har aldrig hatat. Men detta hatar jag.

snälla hjälp mig att gå vidare. att förlåta.

Någon som vet hur man raderar ut minnen?!

- M<3

plugga..

Måndag förmiddag. Idag var jag duktig och gick upp vid nio tiden. Jag gick och la mig runt nio igår kväll oxå. Skönt att få sova ut, för både kropp och själ. Dock så drömmer jag så mycket.
Just nu tror jag min ande och själ är och har hyss för sig, eller något. Finns inga belägg för det jag drömmer, inga alls.
nåväl, alla gånger är man väl inte i harmoni med sig själv? ;)

går i skolan till klockan 21.00 ikväll. ska fixa så jag kan ta med mig nå käk, kommer bli outhärdligt annars....

plugga plugga plugga... det består nog mitt liv av nu. Men det är roligt att lära sig nya saker. Och jag är så glad att jag valde att göra min studie om anorexi, jag lär mig verkligen massor som jag kommer ha nytta av sen!- M<3

Pyjamasdagen

Det är inte ofta jag softar hela dagen. Men idag var en sådan dag. En pyjamasdag. Och det kan jag säga, var sannerligen behövligt!
Vaknade lagom till predikan (live från Livets Ord) lyssnade på den samtidigt som jag åt frukost..
satt kvar i sängen och tittade runt lite på nätet, och då formades en idé i mig. Jag få mina ryck ibland.. Och nu återstår det bara att se om det går hela vägen fram eller inte... Det är lite spännande måste jag medge.

För övrigt har jag sett Changeling med Angelina Jolie idag. Den var som jag förväntat mig - bra och sevärd. (Nej David, ingen tonårsrulle. Suck.)

Eftersom att jag ännu inte införskaffat mig New Moon (uppföljaren till Twilight) så ska jag ge mig i kast med en annan bok. Nämligen Agatha Christie's "Cyankalium och champagne". Alltid ett sant nöje att läsa hennes böcker.

så lite ögongodis såhär på söndagskvällen.- M<3

tunga ögonlock

känns som om det var länge sen jag skrev. Men det beror väl lite på vem man jämför med.
aja, har inte så mycket på hjärtat. är trött. Har jobbat idag, och kikade in hos Linnéa efter.

allt har släppt nu och det tar ut sin rätt.
faktum är att när jag tänker efter har jag en hel del jag kan skriva om.
Men det får bli en annan gång.

- M<3

alldagligt prat. med undertoner?

Skolan är ytterst fluffig nu må jag säga..
en lektion här, en där.. en faller bort, en glöms... aja... är mitt uppe i ett hål på fyra timmar. åkte hem och fixade lite här. Känns bra att göra något vettigt utav hålen istället för att sitta i skolan och dega.
Sen är det ju en ynka BTTlektion kvar idag, 15.30.... men jag ska väl in på den, när jag ändå inte ska vara hemma ikväll så kan jag likväl åka in till lektionen...

Många tankar som snurrar runt i huvudet nu. De flesta kan jag inte skriva om, det blir för känsligt och alla skulle ta åt sig. även fast det inte har med någon alls att göra, det är bara en tanke. En oberoende tanke. Nåväl, just nu undviker jag allt vad missförstånd heter.
Och innan jag är back on track igen ska jag se till att vara läkt här inne, ibland måste man bara ta sig samman och inte göra om samma misstag flera gånger. Tills tiden är kommen då det bara återstår ett ärr inombords fokuserar jag endast på det väsentliga.

Nåväl, ska snart gå o göra något att äta.
Dock en tanke jag hade idag, när jag gjorde mig iordning för ett tag sen..
När jag kom ur duschen spelades Muse på min stereo.. så började jag göra mig iordning. fixa håret, ta på kläder, sminka osv.. sen mitt i all iordningsgörande kände jag för o byta musik. Och satte då på ACDC. Helt plötsligt fick jag en helt annan känsla i kroppen, och visste genast hur hår och kläder skulle vara. Musik har en ganska stort undermedvetet inflytande ändå...

- M<3

utredning: Eward

Tuff dag, med tuffa beslut. Men det är "motgången som tar dig framåt". Jag ser bara till att fokusera på det som dels för mig framåt och dels får mina tankar på annat håll. Allt jag försöker göra är att göra rätt.
Det är så lätt att bara låta tankarna, känslorna, ickekänslorna och det okontrollerbara välla över. Välla över mig som en flod. Men det ska inte få hända. Det existerar inte i min värld.

Jag saknar min värld. Min utopi. Min tillflyktsort, jag tog en paus från den. Eller låt mig vara ärlig, du stal den från mig och nu är jag benägen att ta den tillbaka.

Jag läste klart Twilight ikväll. Som jag har dragit ut på den, läst sakta och inte tillåtit mig själv att läsa i den på ett tag. Allt bara för att jag inte ville att den skulle sluta. Nog för att det är tre böcker till. Men det finns ingen garanti på att de är bättre än denna. Denna var i alla fall bra. Och Edward Cullen är ett mansideal. Antagligen för alla flickor. Om jag nu skulle säga "min Edward är så underbar", skulle många flickor reagera och prompt påstå att han är deras. Men faktum är att den Edward jag har i mitt huvud är som jag skapat honom. Som jag önskar att den man jag ska dela livet med ska vara. Han är en man. Medan Edward är på ett helt annat sätt i alla andras huvuden, och det får han gärna vara. Jag tänker inte dela med mig av min Edward, och jag vill sannerligen inte ha del av din.

Nåväl, Robert Pattison får symbolisera honom ikväll. Dock så anser jag att han med nöd och näppe gör rättvisa åt Edward. Men låt säga att Pattison är den bästa föreståndaren för Edward vi har nu, och därför tillåter det högsta rådet i min värld att jag ställer honom som en symbol för det ideal jag format i mitt sinne.

Jag ser fram emot tre fortsatta härliga böcker. Denna kommer få en hedersplats i min hylla.- M<3

X och Jag

Många inlägg idag. Men därtill hör att jag haft många tankar oxå..
Men ikväll hade jag ett intressant samtal med en vän.

X säger:

jag kom på en smart sak här om dagen..

X säger:

tänkte på hur jag vill leva

X säger:

fick värsta såhär.. man vill inte leva i dåtid, då är man rätt borta.. men man kan ju inte leva i nuet heller, för då missar man planering som gör att nuet blir bra.. men om man tänker att man ska leva för hur man vill minnas det, så passar allt in helt perfekt

Malin säger:

jaa.. faktiskt... jag håller med om det. att om man lever som man vill minnas så lär man ju antagligen tänka till extra innan man gör något, men även ta ut maxat av livet

X säger:

jaa, precis.. då kan man alltid tänka framåt, nu, och bakåt samtidigt och ändå på nått sätt vara nöjd över sin situation

Då återstår bara frågan, hur vill man minnas sitt liv?
Och vad är egentligen att få maxat ut av livet?

Jag tror jag har ett bra svar på det. Men det är ju individuellt så det stannar hos mig.

- M<3


tankeställare..

Jag gör en litteratur studie om anorexia nervosa. Det är faktiskt mycket intressant, men jag är mäkta glad att vi gjorde om på övervåningen så jag har en skön stol och ett bra skrivbord att arbeta vid. (tack till en kärleksfull mamma).
Nåväl. Jag läser som sagt mycket litteratur av allehanda slag, och idag påbörjade jag boken "Att svälta för att överleva" skriven av Tove Hvid.

Jag blev så tagen av inledningen att jag behöver skriva lite om den. Den står skriven här nere i kursiverat. Jag skrev endel i fetstil, eftersom att de gav mig en extra tankeställare.


Anorexi är inte en sjukdom
- och handlar inte om mat
.

Anorexi är ett sätt att överleva
- genom att svälta sig
- genom att kanske svälta sig till döds.

Anorexi är ett språk
- ett stumt kroppsspråk
- utvecklat när hon ropat och ropat utan att bli hörd.

Anorexi är när livet har gått i baklås.

Anorexi är uppror
- och upprörande.

Anorexi är kontroll.

Anorexi är maktlöshet
- är när det helt enkelt blivit för mycket.

Anorexi är styrka som är avig.

Anorexia är ett fängelse av föreställningar
- om läcker mat som det är tillträde förbjudet till.

Anorexi är att svälja vreden.

Anorexi är att övervinna osynliggörandet
- genom att bli mycket, mycket liten
- att ta mer plats genom att ta mindre plats.

Anorexi är inte ett problem
- det är lösningen på ett problem
.

Anorexi är - för somliga - vägen till ren ande.

Anorexi är inte bara för anorektiker.
Vi - kvinnor - har alla en anorektiker inom oss
.

Anorexi är ett kvinnligt uttryckssätt
- ett gåtfullt, motsägelsefullt svar på en motsägelsefull situation.


Jag kom på mig själv med att förstå och hålla med. Ingen kan nog förstå hur det är att vara anorektiker. Men jag har insett, efter endel tankeprocess, att det är en lösning på ett problem. Och jag förstår fullt ut vad hon menar med att i alla bor en anorektiker.
Skrämmande, men sant.

- M<3

det hopar sig.

Det var tvunget va?
tack för den.
det gör så ont inuti.
ta mig härifrån.

men att fly från problemen får dem inte att försvinna..
ge mig styrka att hantera dem på bästa sätt.

jag står fast på jes 58:6-11
där får jag stanna.

men hur kunde du?

- M<3

glad ändå? Ja, det är ett beslut.

Det är tråkigt och jag skulle vilja veta vad som försigår i ditt huvud, i era huvuden. Jag skulle bara vilja reda ut alla missförstånd.
Jag skulle vilja säga allt det jag velat säga så länge, jag skulle vilja höra vad du har att säga.

Men allt har sin tid.
jag läste häromdagen att motgången tar dig framåt.

Allt gick så fort. Det finns så mycket jag vill säga. Men jag kan inte.å
Livet har sina nycker.

Håll fast i Jesus, det är där min glädje rotar sig.

- M<3

kvällens bön

Jesus för mina fötter in på rätt väg. Forma mig till att vara mer lik dig. Hjälp mig att välsigna.

- M<3


tråkigt, men jag är hjälplös

Det var såhär det skulle gå tillslut.
Är allt inte bra, säg det då. jag är här för att prata. Men att låtsas som att jag inte existerar, och genom att säga att det är bra men det egentligen inte är det löser ingenting.
Allt gott till dig.
Men jag tänker inte tränga mig på.
Du vet att jag älskar dig.

- M<3

(.

Ojdå, vilken dag det var! Limmade tanden, fixade bilen (använde min kvinnliga charm och fick det gratis!). hängde i skolan och hade för övrigt ett trevligt samtal med Jonatan (skåne...), fick mig en kall dusch, påbörjade psykologin B (mycket intressant!), hade första lektionen i filmkunskap (hahahahah... hur ska detta sluta?!) och for till Gsunda för en uppstart med alla ledarna.

Är pepp nu på att börja med tjejerna. Det kommer bli bra! Jag saknar dem så mycket!

Och i bilen på g hem hade jag ett trevligt samtal med Lara, mysig hon är! (hihi jag vet att du  läser min blogg och ler nu..)

dåså. kvällen är inte fullt lika ung längre och dags för mig att dra mig undan.
Fint.

- M<3

tacksam

kvällen kom nu, har suttit och  pratat med lotta i fyra timmar. så trevligt!  (:
nu ska här städas och mina kläder ska in i garderoben istället för att ligga i en bag, stackars dem.

för övrigt har jag insett en sak. Gud är för mig, och han ser mig. Jag har fått bönesvar.
Jag har bestämt för att ta tillbaka den Malin jag är menad att vara i Gud. Jag tappade bort henne på vägen i mitt förra förhållande, tyvärr.
Skönt att Gud ger oss en andra chans när vi behöver den.

- M<3

halfling

Vaknade idag, ringde till jourhavande tandläkarna i uppsala.. Men eftersom att jag inte är i okontrollerbar smärta (gällande min tand) kunde de inte ta emot mig, eftersom att jag inte prioriterades. Nej det förstår jag ju. Men jag har en smärre panik inombords gällande tanden... Men ska gå till min tandläkare, som i Jesu namn ska ha en tid, och få den fixad.

Idag har jag förövrit jobbat lite med mitt PA, på mitt sätt iaf.. och degat.. Micke o Erika + lillstumpan var här och jag har myst med dem lite... (:
Men nu ska jag hoppa i duschen för att senare åka till Lotta och snacka lite strunt.. MYS (:
hon är nog en av de få jag kan visa mig för med en halv tand... jag har ju trots allt sett henne när hon var miss sverige ;)

- M<3

-

jag kokar över av ilska. Denna helgen har varit den värsta på länge. Och det inte för att vi har varit vakna så länge, utan för att all skit som kunde hända hände.
Idag slog jag ut halva min framtand.

Jag längtar tills jag får komma härifrån.
jag kvävs i en påse!

- M<3

punka

Okej.. jag har tråkigt.. Jossa och Deb kollar på OC (tror jag det var..) men jag känner inte att jag skulle kunna vara vid vaket tillstånd då.. Inte det att jag är jätte trött nu. snarare att jag har lätt för o somna...
istället sitter jag vid min dator, lyssnar på Muse och bränner lite skivor... funderar på om jag ska ta en film eller något...
kl. 10.00 idag ska vi vara på Alians och se på matchen.... Sen bär det av till Ribbingebäck.. ska göra allt jag kan för att se trevlig ut.. och försöka snappa upp det som sägs...

Du ger mig tankar.
Tankar som kommer för fort.
Tankar som jag vill igronera.
Tänker du?
Suck.

David jag saknar dig!!

A juste, btw. Ikväll.. Efter mötet så drog vi ner på stan med några tjejer... tog en promenad, hamnade på mcdonalds och tjöta på lite... Sen när vi skulle åka hem svängde jag av mot den gatan celcius ligger på från vaksalatorg. Och då kände jag hur konstigt det kändes att köra bilen.. som om något släpade. Jag stannade bilen och gick ut för att kolla. Så insåg jag att jag fått punka på höger bakdäck!! Däcken var till råga på allt sprillans nya för denna säsong!
TYPISKT! dock var det bättre att det hände nu än någon annan gång, vi skulle ju ändå va vakna så...
Aja... Jag började ringa runt till mina manliga vänner jag tänkte skulle kunna ställa upp.. Abbe och Ahlin kom till våran undsättning. (: Stort tack till dem!

- M<3

sen kväll, tidig morgon

Då har vi börjat vårt Pa projekt, och ska nu med andra ord vara vakna så länge vi klarar av. Nu har jag snart varit vaken i ett dygn. får se hur jag mår om ännu ett dygn.

I'm abscent minded... I'm trying not to see why, though I know the answer.
What's in your mind?

- M<3

aftonbön

jag vet inte vad jag ska tro. Men antar att i stunder som dessa har man två val.
1. gå in i dig själv.
2. närma dig Gud.

När jag är svag är jag stark, med jesus på min sida.
Mitt hjärta ropar ut i bön till dig Herre.
jag vet att du står med mig i allt detta, att jag inte är ensam.

- M<3

Emotionellt rubbad

Malin - Jag vet inte hur jag mår.. jag vet inte vad det är, jag vet inte vad jag känner.
Jossa - Men beskriv med färger, det brukar funka ibland.
Malin - Då är jag som en regnbåge med brunt och svart i, och extra mycket grått.

Min blogg är den plats där jag blottar mig som mest till omvärlden, även fast jag inte ens här kan säga allt jag tänker med tanke på att du läser. Men om du inte gillar det jag skriver. eller om du vet med dig själv att du kommer döma mig, eller något liknande så kan du likväl sluta läsa.
Lösenord var det någon pratade om. Kanske skulle vara vettigt...

- M<3

snurrburr

zeb säger:

ta allt med en nypa salt, om ingen dött så är det ingen fara

DeVotchka och Mammuth passar bra ikväll.

har hängt med Mark hela dagen idag igen, sista lovdagen. Den var lugn och avslappnad. (:

haft en tanke. Ibland är det fel att göra ingenting... För ofta borde man göra någonting, man vet oxå oftast precis vad det är man borde göra. Men av någon anledning gör man det inte. Det är lika dumt som att göra fel.

my head is spinning round and round and round.

- M<3


Markdagen

trött men glad (: Har varit mer Mark hela dagen idag, gjort lunch, kollat film, spelat biljard, gått promenader, pratat och mycket mer. Väldigt trevligt (:

Har inte så mycket mer och skriva än att jag är glad (: saknar david lite för mycket kanske...
och länge sen jag träffade jossa nu..

nu ska jag läsa lite, sen är det dags för mig och dra igen verksamheten..

natti gott folk. imorrn är sista dagen på lovet.

- M<3

hejs.

Dagen har varit lång, och nu är det dags för mig att dra mig tillbaka.. Har jobbat hela dagen lång.

Setat och grejjat med falks skiva... råkade visst bli tre... men när jag skulle bränna den andra stod det att det uppstod nå fel.. och när jag skulle mata ut skivan gick det inte... så lustigt... undrar vad som kan va fel... hmm.. orkar inte lämna in den.. den är ju helt ny, borde ju funka tycker man. suck!

Imorrn ska jag leka lite med Mark, mycket trevligt.. Men nu ska jag i alla fall gå o sova.. eller ja, läsa...

- M<3

känslor.

Jag tror jag är kär. Förälskad. Galen. Edward Cullen är helt sanningslöst underbar i min värld. Jag struntar i vad du har för bild eller teori av honom men för mig är han det ultimata. Love him. Kommer inte nöja mig med någon kille som inte håller hans mått.
suck.

Killar alltså. blä, egentligen inte intresserad alls. Orkar inte lägga energi på det. Med Edward... Jag säger då det...

Josefine förstår i alla fall....

- M<3


rent.

Söndag idag, right?
Igår såg jag klart hela dexter säsong två. Måste säga att jag tycker fortfarande det är lika bra....

Gick igenom allt skrot jag hade i rummet idag... Smärtsamt. Massa gamla dikter du skrivit, födelsedagskort från dig, tankar jag skrivit ner om dig. Suck. Vill inte bli påmind, det är så inte värt det. Dock var det skönt att riva sönder allt och slänga det.. Så nu ser inte min serkretär ut som en skrothög, äntligen (:

Pratade med Mark idag, han gav mig en bra länk. check it out vettja!

http://www.youtube.com/watch?v=QQlfOjTu5gQ&eurl=http://www.facebook.com/home.php


- M<3


cookie dough, snart kommer jag.

Jobba jobba jobba för hela slanten idag, skönt ändå...

Dagen segade sig fram, ända tills jag, den sista halvtimman fick ett nummer av en av kunderna på baksidan av hans kvitto.. HAHA! nice, han gjorde min kväll iaf, jag tog det som en komplimang :)

danssugen som bara den.. suck...

försöker njuta av lovet så mycket som möjligt nu, börjar ju skolan snart.... ska bli skönt det med, få det överstökat.... Men snart måste jag söka till universitetet, leta jobb och fixa lägenhet.. kul (:

snart måste jag gå o fortsätta läsa min bok (: längtat hela dagen!

- M<3

dagen kom

Skön dag, jossa väckte mig klockan två, gick upp solade och tränade, gjorde mig iordning och spenderade resten av dagen hos Simone :)

david och maria for imorse så nu är huset tomt fram till söndag.. tråkigt att de åkt.. kommer sakna dem.
Igår hade jag och david ett minimaraton med dexter (: vilket var mycket trevligt men det bidrog till att mitt dygn vreds åt fel håll.. Men det var det värt.. Jobbar dock imorrn, 15-22... ska bli skönt ändå (: Och sen får vi väl se vad som händer på kvällen..

Nu har jag verkligen kommit in i twilight boken.. den är en magnet som har kallat på mig hela dagen, så, hejs!

- M<3


En ny bok påbörjas.

Då var nyårshysterin äntligen avklarad i alla fall för ungefär 11 månader framåt (:
Igår var vi hemma hos Ester på en aftonmaskerad. Mycket trevligt.
Som sig bör ska jag väl säga något om det gågna året... finns inte så mycket att säga, mer än att det var det året då jag var på toppen och på botten. 
   Jag är inte den som tror så mycket på nyårslöften.. Behöver jag ändra på något kan jag likagärna göra det med en gång. Men jag sarah och Jossa kom på ett bra nyårslöfte jag tänker ta fasta på.

"Inge mer depp. Inga fler pojkar - bara män."

Helt klart ett bra nyårslöfte!

men vad ser jag då framemot detta året?
Att få flytta härifrån! Att få börja mitt egna liv! Att få börja plugga!
jag är optimistisk, det känns bra. de två åren som varit har jag bestämt att stänga och försegla, lämna bakom mig, se framåt och gå enligt den riktningen.

Så många människor som jag insett finns och står vid min sida i vått och torrt. Tack till alla er. Måste bara nämna David och Jossa. all kärlek till er. Och för att inte nämna Jesus. <3

Idag introducerade David mig till ett nytt otroligt helt sjukt bra band, DeVotchka . Mycket skönt musik! Passade perfekt idag! 

  
                                      
Ett slutgiltigt tack till Josefine. Du har varit den trofasta vännen, hon som aldrig ger upp. Jag ser framemot en lång vänskap med dig! Love!


- M<3

RSS 2.0